Doepke RCD med selvtest


22. november 2022

Doepke RCD med selvtest
Doepke fejlstrømsafbryder med selvtest

 

Det er vigtigt at foretage regelmæssige funktionstest af fejlstrømsafbrydere (RCD) for at sikre, at de virker korrekt. I industrien er der ofte installeret rigtig mange fejlstrømsafbrydere, og det kan derfor blive en dyr fornøjelse, hvis man skal udføre disse tests manuelt. 

Doepke har designet en serie af selvtestende fejlstrømsafbrydere, som automatisk udfører en selvtest én gang om måneden. Dette sparer både tid og penge, da du slipper for at udføre manuelle tests samtidig med at det sikrer opretholdelse af funktion.

Testen udføres på samme måde, som hvis man selv trykker på testknappen og sker uden frakobling i spændingen til de efterfølgende grupper. Fejlstrømsafbryderens driftsstatus indikeres ved hjælp af LED dioder. Ved hjælp af et valgfrit Modbus-interfacemodul kan fejlstrømsafbryderens koblingsstatus transmitteres til fjernovervågning.

Fejlstrømsafbryderne med selvtest er særlig velegnede til brug steder hvor elektriske systemer ikke må slukkes, eller er svære at komme til. Dette kan f.eks. være IT-systemer, telekommunikationssystemer, små vindmøller eller rensningsanlæg. Fejlstømsafbryderne er af Type A og findes i 40A og 63A i 4P.