Ny DALI-2 Multimaster Controller fra Helvar


21. september 2020

Det er en stor fornøjelse for os at kunne fortælle, at primo november 2020 introducerer Helvar en helt ny DALI-2 multimaster controller.

Den nye 950 router er en del af Helvars Imagine-løsning, som også indeholder de velkendte 905, 910 og 920 routere. De eksisterende Imagine routere er alle single-master controllere, hvorimod den nye 950 router er en multimaster controller. Den er derfor kompatibel med alle DALI-2 certificerede trykknapper, PIR- og dagslyssensorer m.m.

4 DALI udgange på Helvar DALI-2 950 router
Helvar DALI-2 950 router


Fordele ved den nye 950 router:

  • Kompatibel med nuværende Imagine-produkter
  • Effektiv installation og idriftsættelse
  • Fremtidssikker med DALI-2

Den nye router er hurtig at installere, og du sparer op til 75% af installationstiden sammenlignet med lignende produkter, da der i 950-routeren er 4 indbyggede DALI-netværk, hvorimod der i andre kun er et enkelt.


Hvad er DALI-2?

DALI-2 er en udvidelse af DALI standarden og tager udgangspunkt i den standard, vi kender i dag. I forbindelse med DALI anlæg har der igennem mange år været et stigende ønske og krav til en del forbedringer af standarden, bl.a. en fælles standard på input-siden, PIR-sensorer, dagslys-sensorer, tryk osv. Med den oprindelige DALI standard har det kun været muligt at benytte fælles output, forkoblinger, LED drivere, lysdæmpere, relæmoduler osv. Med DALI-2 standarden vil man kunne vælge frit på alle hylder med hensyn til udstyr på både input- og output-siden.

En af de store ændringer er, at der på DALI bussen bliver skelnet imellem input- og output-udstyr. Man vil nu kunne have op til 64 output adresser samt 64 input adresser på en bus. I dag er der 64 adresser totalt på en bus.

Alt DALI udstyr testes på et fælles testudstyr, hvilket betyder, at alle producenter skal have et testapparat til rådighed, og alle tests skal lægges op til offentligheden. Først når testproceduren er gennemført, vil man kunne mærke sit udstyr med et DALI-2 logo 

Alt udstyr, der ikke er mærket med DALI-2 logoet, kan og må ikke betragtes som DALI-2 udstyr. Dette på trods af at producenten har produceret udstyret efter standarden.

Se DALI-2 certificerede produkter på Digital Illumination Interface Alliance's hjemmeside.