Ny DALI-2 Multimaster Controller fra Helvar


21. september 2020

Det er en stor fornøjelse for os at kunne fortælle, at primo november 2020 introducerer Helvar en helt ny DALI-2 multimaster controller.

Den nye 950 router er en del af Helvars Imagine-løsning, som også indeholder de velkendte 905, 910 og 920 routere. De eksisterende Imagine routere er alle single-master controllere, hvorimod den nye 950 router er en multimaster controller. Den er derfor kompatibel med alle DALI-2 certificerede trykknapper, PIR- og dagslyssensorer m.m.

4 DALI udgange på Helvar DALI-2 950 router
Helvar DALI-2 950 router


Fordele ved den nye 950 router:

  • Kompatibel med nuværende Imagine-produkter
  • Effektiv installation og idriftsættelse
  • Fremtidssikker med DALI-2

Den nye router er hurtig at installere, og du sparer op til 75% af installationstiden sammenlignet med lignende produkter, da der i 950-routeren er 4 indbyggede DALI-netværk, hvorimod der i andre kun er et enkelt.


Hvad er DALI-2?

DALI-2 er en udvidelse af DALI standarden og tager udgangspunkt i den standard, vi kender i dag. I forbindelse med DALI anlæg har der igennem mange år været et stigende ønske og krav til en del forbedringer af standarden, bl.a. en fælles standard på input-siden, PIR-sensorer, dagslys-sensorer, tryk osv. Med den oprindelige DALI standard har det kun været muligt at benytte fælles output, forkoblinger, LED drivere, lysdæmpere, relæmoduler osv. Med DALI-2 standarden vil man kunne vælge frit på alle hylder med hensyn til udstyr på både input- og output-siden.

En af de store ændringer er, at der på DALI bussen bliver skelnet imellem input- og output-udstyr. Man vil nu kunne have op til 64 output adresser samt 64 input adresser på en bus. I dag er der 64 adresser totalt på en bus.

Alt DALI-2 udstyr skal testes og DiiA (Digital Illumination Interface Alliance) skal godkende testresultaterne, før det må mærkes med DALI-2 logoet 

Alt udstyr, der ikke er mærket med DALI-2 logoet, kan eller må derfor ikke betragtes som DALI-2 udstyr. Dette på trods af at producenten har produceret udstyret efter standarden.

Se DALI-2 certificerede produkter på Digital Illumination Interface Alliance's hjemmeside.