Hensel ENYFLEX – Tomme dåser iht. DS/EN IEC 62208


31. januar 2024

 

Hensels EB dåser kan nemt tilpasses til forskellige behov. De tomme dåser er i overensstemmelse med DS/EN IEC 62208 standarden og kan bruges som industri-, display- og driftsskabe i en lang række industrier og miljøer.

IEC 62208-standarden gælder tomme kapslinger, før brugerens indbygning af koblings- og kontroludstyr som f.eks. trykknapper, nødstop og omskiftere. Den specificerer generelle definitioner, klassifikationer, karakteristika og testkrav for kapslinger, der bruges som en del af koblings- og kontrolenheder (f.eks. i overensstemmelse med IEC 61439 serien).  

Enkelt, hurtigt og sikkert

De tomme EB dåser er fremstillet af termoplast og kan hurtigt og nemt bearbejdes. Uanset om der bores, fræses eller saves, kan kapslingerne nemt bearbejdes med konventionelt værktøj. De robuste dåser kan med fordel bruges til at beskytte følsomme elektroniske eller elektriske komponenter mod ydre påvirkninger som støv, vand, korrosion, stød og UV-stråler. Dåserne er derfor særlig velegnede til brug i industrien og under hårde miljøforhold.


Generelle informationer

Hensels EB dåser har glatte sider og fås i grå RAL 7035 og sort RAL 9011. Dåserne er fremstillet i termoplast og er både halogen- og silikonefri.

Beskyttelse mod elektrisk stød:

EB dåserne fra Hensel er fremstillet af isoleringsmateriale og yder beskyttelse mod elektrisk stød i henhold til beskyttelsesklasse II.

Beskyttelsesgrad:

De tomme kapslinger har en beskyttelsesgrad på IP66. Det er dog vigtigt at bemærke, at installation af elektrisk udstyr i låget, kan reducere beskyttelsesgraden i det specifikke installationsområde. Eksempel: hvis der installeres en IP44 stikkontakt i låget på en IP65 kapsling, reduceres beskyttelsesgraden i det specifikke område til IP44.

Drifts- og omgivelsesforhold:

Tomme kapslinger i henhold til IEC 62208 kan bruges i omgivelsestemperaturer fra -25 °C til +40 °C (udendørs installation) eller fra -5 °C til +40 °C (indendørs installation).

IEC 62208 kræver at kapslingernes effekttabskapacitet Pde specificeres.

Afhængigt af udendørstemperaturen vil temperaturen i dåserne stige pga. strømmen, der ledes igennem. Effekttabet PD for det installerede elektriske udstyr skal derfor tages i betragtning. De fleste enheder er designet til maksimale omgivelsestemperaturer på +40 °C til +55 °C. Der må derfor kun være et snævert interval for temperaturstigningen inde i dåsen, hvis omgivelsestemperaturen er tæt på den maksimale driftstemperatur for det installerede udstyr.    

Kapslingen med effekttabskapacitet Pde skal være i stand til at sprede effekttabet PD af det installerede elektriske udstyr, uden at overskride grænserne for drifts- og omgivelsestemperaturen. Dette sikrer, at temperaturen i dåsen ikke overstiger det tilladte. Effekttabet PD for det elektriske udstyr er angivet i de tekniske specifikationer fra de enkelte producenter.