Belysning og arbejdsmiljø på kontorer


24. februar 2021

Lyst og moderne kontormiljø

 

Det moderne kontor er ikke længere kun en arbejdsplads, hvor vi sidder ved vores skriveborde. Vi hopper mellem møder, workshops, kreative sessioner og kaffepauser. Denne fleksible måde at arbejde på stiller nye krav til det moderne kontor og til belysningen heri.

God belysning på arbejdspladsen har en positiv indflydelse på medarbejdernes velvære og produktivitet. Human Centric Lighting (HCL) hvor lyset skifter i farvetemperatur og styrke, har vist sig at øge produktiviteten med 12%.

Korrekt belysning er vejen mod en bedre arbejdsdag

Moderne kontorer består ofte af mange forskellige rum, som har hver deres formål. Vanpee kan tilbyde belysningsløsninger til ethvert behov, som kan tilpasses de forskellige områder og arbejdsopgaver. Det kolde blå lys benyttes hvor det er vigtigt med laserskarp koncentration og de varme toner i områder, hvor der er behov for dæmpet, afslappende belysning.

Et lysstyringssystem gør det muligt at tilpasse lyset til forskellige områder. Opgavebelysning, generel belysning og belysning i konferencelokaler, mødelokaler, gangarealer og parkeringskældre kræver hver sine minimums- og idealniveauer. Ved at oprette scenarier, dagslysstyring og tidsbaseret styring kan man sikre optimale lysniveauer i løbet af arbejdsdagen og dermed optimere virksomhedens effektivitet – samt spare energi og sikre medarbejdernes velbefindende.

Medarbejdere holder møde på kontor
Loungeområde på kontor
Medarbejdere kigger koncentreret på computerskærmen


Fordele ved HCL på kontorer

  • Når medarbejdere udsættes for intensivt køligt hvidt lys i dagstimerne, kan det have en positiv effekt på søvnmønstret.
  • Den rigtige belysning kan øge medarbejdernes produktivitet og følelse af årvågenhed og vitalitet.
  • Lysindstillingerne kan have en positiv indvirkning på arbejdsmiljøet og individuel lysstyring kan påvirke medarbejdertilfredsheden i en positiv retning.
  • Eksponering for det korrekte lys kan have en positiv indvirkning på humøret og følelsen af velvære, særligt i vintermånederne hvor der er begrænset adgang til dagslys.


Læs mere om vores løsninger til kontorer i vores brochure.