Vanpee leverer Color Kinetics DMX lysstyring til CPH Light Festival 2021


29. januar 2021

CPH Light Festival 2021 løber af stablen d. 5. til 27. februar og her vil du kunne opleve lysværket Mangfoldighedens Porte i Kuglegården på Holmen. Vanpee har i samarbejde med Louis Poulsen, Color Kinetics og Claus Dalsgaard udført lysværket, som er designet af lysdesigner Jakob Kvist.

Mangfoldighedens Porte rækker både tilbage i tiden og ind i fremtiden. For næsten 250 år siden var Kuglegården og Holmen en port for indskibning til København, hvor alle slags varer blev losset. Fisk, salt, krudt, kanonkugler og luksusvarer blev losset, opbevaret og handlet gennem portene til den historiske gård. I dag danner Kuglegården ramme om en række eksklusive butikker og virksomheder, som fortsætter handlen i stedets oprindelige ånd. Mangfoldighedens Porte er en hyldest til Kuglegården og Holmens særegne historie, arkitektur og mangeartede faciliteter, som har til huse i området i dag. Lysværket inviterer dig indenfor gennem portene til gården og lader dig gå på opdagelse i arkitekturen og de historiske bygninger.

Vanpee har leveret 24 ColorBlast IntelliHue Powercore gen4 LED-armaturer og to Vaya Flood RGB armaturer fra Color Kinetics, som lyser Kuglegårdens facader og porte op. Armaturerne bruger den gennembrydende IntelliHue teknologi fra Color Kinetics, som gør det muligt at skabe millioner af forskellige mættede farver og pasteller såvel som farvet og Tunable White (TW) lys. Med IntelliHue teknologien opnås en højere CRI – større end 90 CRI – hvilket sikrer hvidt og farvet lys af høj kvalitet. Tre Color Kinetics Data Enabler Pro leverer data og strøm til systemet.

Stregtegning af Louis Poulsens kontor og Showroom i Kuglegården

LED-armaturerne vil projektere farvet lys op på bygningerne og opfordre besøgende til at gå på opdagelse og udforske Kuglegårdens helt særlige arkitektur og historik. Mangfoldighedens Portes karakteristiske brug af farveovergange er en hyldest til de multifacetterede kultur- og handelsinstitutioner i området, samtidig med at det vil danne ramme om en rundvisning i farverne omkring bygningerne i Kuglegården. For nogle vil det være en mulighed for at se bygningerne for første gang, siden de er blevet renoveret. For andre vil det være en oplagt mulighed for at gense gården i et nyt og mangfoldigt lys, og opleve hvordan bygninger og facader kan transformeres med Color Kinetics DMX lysstyring. Lysværket vil være tilgængeligt både fra søsiden og inde fra selve gården og kan tilgås gennem de store porte ud til Københavns Kanal og Holmen.