Helvars Imagine-serie af routere er nu DALI-2 certificeret


12. juni 2019

Helvar og DALI-2 logo samt 905, 910 og 920 router fra HelvarSom officiel Helvar partner er vi stolte af at kunne bekendtgøre, at Helvars Imagine-serie af routere nu er DALI-2 certificeret!

Helvars routere er certificeret som single master controller, hvilket betyder, at disse fuldt overholder den nye udvidede kvalitets- og integrationsstandard for controllere.

Dette er et vigtigt trin i den kommende serie af DALI-2 certificeringer, hvor et mix af komponenter fra forskellige leverandører vil kunne arbejde sammen. Helvar vil senere i år lancere komponenter til inputsiden samt en multi master controller, hvor brugen af produkter på input siden fra flere leverandører vil være understøttet.

DALI 2 er en udvidelse af DALI standarden og tager udgangspunkt i den standard, vi kender i dag. I forbindelse med DALI anlæg har der længe været et stigende ønske og krav til en del forbedringer af standarden, bl.a. en fælles standard på input-siden, PIR-sensorer, dagslys-sensorer, tryk osv. Med den oprindelige DALI standard har det kun været muligt at benytte fælles output, forkoblinger, LED drivere, lysdæmpere, relæmoduler osv. Med DALI 2 standarden vil man kunne vælge frit på alle hylder med hensyn til udstyr på både input- og output-siden.
 
En af de store ændringer vil være, at der på DALI bussen bliver skelnet imellem input og output udstyr. Man vil i fremtiden kunne have op til 64 output adresser samt 64 input adresser på en bus. I dag er der 64 adresser totalt på en bus.

Med multi master controlleren vil flere funktioner blive mulige, herunder et fremtidigt mix og brug af forskellige leverandørers produkter, og gøre brug af den udvidede adressemulighed.


Se den fulde release fra Helvar