Om Legrand


Tavlekomponenter, gruppetavler og ledningskanaler

Industri

 

Siden grundlæggelsen i 1904 har Legrand tilpasset sig markedsudviklingen og hvad der startede som et porcelænsværksted, er i dag en global specialist inden for elektrisk og digital bygningsinfrastruktur. 

Legrands oprindelse går helt tilbage til 1865, hvor der blev grundlagt et porcelænsværksted i Limoges - samme sted hvor Legrand Group's hovedkontor ligger i dag.

Legrand producerede porcelænsstel helt frem til 1949, hvor en brand ødelagde næsten alle værksteder, hvor der blev produceret porcelæn, hvilket satte en stopper for den del af virksomheden. Porcelæn var dog på dette tidspunkt ikke Legrands eneste forretningsområde. I 1919 blev virksomheden udvidet med en afdeling for elektrisk lavspændingsudstyr, som siden da har været et af deres hovedområder. 

Legrand Group har i dag omkring 32.000 ansatte og har repræsentanter i mere end 180 lande. Legrand Group ejer firmaer som bl.a. Bticino, Cablofil, Pass & Seymore, Planet Wattohm, Van Geel, Fael og mange flere. Ejerskabet af disse virksomheder gør Legrand Group til verdens største producent af afbrydere og stikkontakter, med en markedsandel på ca. 19%.

Vanpee er Legrands agent i Danmark og forhandler tavlekomponenter, gruppetavler og ledningskanaler - kort sagt, alt til elektrikeren med sans for kvalitet.

Produktion af porcelæn
Gammel bygning med Legrand logo
Medarbejder plukker Legrand komponenter fra hylder
Legrand hovedsæde