Med Doepke vælger du den sikre måde at tanke strøm til din elbil


Doepke logo

25. november 2020

Elbil med lader
Elbil med Doepke logo lades op på parkeringsplads

 

Biler som kører helt eller delvist på el er blevet mere udbredte på de danske veje. Opladning af elbiler kræver en speciel elinstallation med ekstra beskyttelse.

Størstedelen af alle opladninger foregår hjemme, hvor bilen ofte lader adskillige timer i løbet af natten. I private boliger kan opladning af elbiler foretages med et mode 2-kabel, som tilsluttes en almindelig stikkontakt. Sikkerhedsstyrelsen anbefaler dog, at undgå daglig opladning via mode 2-ladekabler. I stedet anbefaler de, at der opsættes en vægmonteret ladeboks, tilsluttet direkte til den faste installation i din bolig. En ladeboks kan klare den længerevarende, høje belastning, i modsætning til de almindelige inden- og udendørs stikkontakter, der udelukkende er beregnet til husholdningsapparater. Denne form for opladning bliver også kaldt for mode 3-opladning.   

Doepke har specialdesignet en RCD, type A med DC-detektering, som beskytter ladestationer og stikkontakter til opladning af elbiler. Fejlstrømsafbryderen sikrer pålidelig afbrydelse i tilfælde af glatte DC fejlstrømme over 6 mA, som kan forekomme ved opladning af elbiler.

Fejlstrømsafbryderen er udelukkende designet til brug i ladestationer eller i vægbokse til opladning af elektriske køretøjer iht. HD 60364-7-722, standarden for elektriske lavspændingsinstallationer samt EN 61851-1, standarden for opladningssystemer til elkøretøjer.   

Find udvalget af fejlstrømsafbrydere til ladestationer her.