Helvar systemintegration


16. november 2020

Integration af lysstyring


Lysstyring bliver i stigende grad et vigtigt element i byggerier og renoveringer. Bygningsteknologier er i dag blevet så intelligente, at de målrettet kan styre tekniske installationer i forhold til den konkrete bygning f.eks. efter antallet af brugere og deres adfærd. Dette er med til at forbedre energieffektiviteten og øge komforten.  

Digidim fra Helvar er et fleksibelt og programmerbart DALI-lysstyringssystem, som giver store muligheder for at skræddersy intelligent lysstyring til en lang række områder lige fra skoler til åbne kontorer. Helvars lysstyringssystemer kan integreres med en lang række andre systemer gennem åbne API’er.

API er en forkortelse for Application Programming Interface og betegner en funktion inden for software, som muliggør, at flere programmer arbejder sammen. Åbne, sikre API’er giver mulighed for at integrere lysstyringssystemer fra Helvar med andre IT- og bygningsstyringssystemer, så disse systemer kan administrere belysningsplaner og -hændelser.   

Illustration af Helvar systemintegration

Integration med AV-systemer

Opret smarte scener ud over belysning ved at inkorporere andre systemer såsom AV og persienner på f.eks. skoler, hoteller, kontorer og krydstogtskibe.

Integration med BMS og digitale tjenester

BMS står for Building Management System og er en betegnelse for det samlede CTS- og IBI-anlæg. BMS-systemer gør det muligt at overvåge en bygnings energiforbrug, temperatur mv. via en skærm. Systemet kan bruges som et samlet betjeningssystem for samtlige installationer i bygningen, herunder bl.a. lys, varme, vand, ventilation, køling, solafskærmning og mørklægning. 

Integration med bookingsystemer

På eksempelvis kontorer, hospitaler og krydstogtsskibe kan lysstyringen integreres med bookingsystemerne. Sensorerne i Helvar-systemet indsamler data såsom tilstedeværelse og fravær, så man kan se hvilke lokaler og rum der bliver brugt og hvilke der er ledige.    

Integration med underholdningssystemer

Lysstyringssystemet kan integreres med underholdningssystemet i f.eks. sportshaller og koncertsteder, så det hele kan styres fra ét og samme sted.