Ny smart tilstedeværelsesdetektor fra Extronic


26. august 2021

Vanpee forhandler nu en ny smart sensor fra vores leverandør Extronic. Sensoren er beregnet til tilstedeværelsesdetektering og er både udstyret med en PIR sensor, en akustisk detektor og en lyssensor. 

PIR sensor og parkeringskælder

PIR sensor

PIR sensoren registrerer varmestråling ved hjælp af forskellige felter i linsen. Sensoren kan indstilles til lokaler med høj aktivitet (f.eks. gangarealerm parkeringskældre osv.) eller til lokaler med lav aktivitet, hvor stillesiddende aktivitet kan forekomme (f.eks. kontorer, klasseværelser osv.)

Lyddetektor (LF og HF)

Sensoren har en lyddetektor, der registrerer højfrekvente lyde som f.eks. fodtrin og tale samt en lyddetektor, der registrerer lavfrekvente lyde som f.eks. en dør der åbnes.

Bemærk: I lokaler med hårde overflader (f.eks. parkeringskældre) registreres lyd bedre end i indendørs lokaler såsom kontorer, hvor der ofte er lydabsorberende materialer.

Lyssensor

Lyssensoren måler lysstyrken i lokalet og bruger det indstillede lysniveau til at blokere for tænding af relæet. Når relæet tændes påvirker lyssensoren ikke funktionen. Dette gør det muligt at placere sensoren i samme rum som styrede armaturer.

Lyssensoren bliver først aktiv 30 sekunder efter relæet er slukket.

Biler parkeret i parkeringskælder
Lang gang
Omklædningsrum med skabe


Anvendelsesområder

Sensoren er særlig velegnet i eksempelvis trappeopgange, gangarealer, parkeringskældre med mere.