Vanpee x Verdens Vildeste Brobyggere


6. september 2021

Deltagere i Verdens Vildeste Brobyggere støber beton
Byggeplads til Verdens Vildeste Brobyggere
Deltager i Verdens Vildeste Brobyggere støber beton


Vanpee er partner i projektet Verdens Vildeste Brobyggere. Projektet er et nyt stort brancheinitiativ, der hylder Danmark som verdens førende brobyggernation. Verdens Vildeste Brobyggere skal inspirere flere unge til at søge ind på en erhvervsuddannelse. Det gøres ved at afholde landets første brobygningskonkurrence den 18. september 2021.

Verdens førende brobyggernation

Overalt i verden, når der bygges spektakulære og banebrydende broer, er det mere reglen end undtagelsen, at danskere står bag. Lige siden Storebæltsbroen, har danske virksomheders ekspertise og håndværkeres faglighed været efterspurgt i hele verden.

Verdens Vildeste Brobyggere er en hyldest til dem, der er med til at bygge broerne; de erhvervsuddannede, de faglærte, ingeniørerne og arkitekterne. Projektet har derudover særligt fokus på at fremme erhvervsuddannelserne. En analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har vist, at der i Danmark kommer til at mangle 99.000 faglærte i 2030 (kilde). Verdens Vildeste Brobyggere vil derfor inspirere unge mennesker til at søge ind på en erhvervsuddannelse – så der også i fremtidens Danmark kan blive bygget broer, tunneler og andre store infrastrukturprojekter.

Landets første brobygningskonkurrence

Den 18. september 2021 fejres brobyggerne med en folkefest og brobyggerkonkurrence, hvor tre hold af landets bedste lærlinge og studerende skal dyste om at bygge 12-18 meter lange broer over kanalerne ved Engholmene i København. Konkurrencen foregår på tid, foran rullende kameraer, tusindvis af mennesker og et dommerpanel bestående af nogle af landets mest erfarne brobyggere.

Vanpee bakker op

Dygtige faglærte medarbejdere er en nødvendighed og derfor støtter Vanpee projektet Verdens Vildeste Brobyggere. Derudover ser vi det som en mulighed for at vise, hvordan man med lysinstallationer og intelligente lysstyringssystemer kan skabe spektakulære effekter, der fremhæver broer og arkitektur.

Som partner i projektet leverer vi elmateriel og lysstyring samt udlåner spots og styring til brug i brobyggerkonkurrencen. 

Det er gratis at overvære konkurrencen den 18. september 2021. Der er adgang til pladsen fra kl. 9.30 og kl. 17.30 bliver vinderne af Verdens Vildeste Brobyggere kåret. Der vil i løbet af dagen være mad og drikke samt massere af underholdning, talks og musik fra hovedscenen. Se det fulde program på www.brobyggere.dk

Deltagere i Verdens Vildeste Brobyggere støber beton
Trækasse med LED bånd til støbning af betonklods
Betonklods med LED bånd i tre bølger