Skørping Ældrecenter


Ny belysning i fællesområde Skørping Ældrecenter

Foto: Michael Wulff A/S

Ny belysning på gangareal Skørping Ældrecenter

Skørping Ældrecenter er et plejehjem beliggende i Rebild Kommune. Ældrecentret fik i 2018 opdateret deres belysning i fællesarealerne til en LED løsning med døgnrytmelys. Vanpee har leveret og programmeret et Helvar DALI lysstyringsanlæg med døgnrytmestyring til bl.a. gangarealer, køkken og opholdsstuer.  

Lyset styres af Helvar Digidim 905 og Helvar Digidim 910 routere, og PIR- samt multisensorer sørger for detektering af tilstedeværelse samt dagslysregulering. I flere områder kan lyset betjenes via et scenariepanel med 4 scener samt op/ned og sluk.

Lyset er programmeret til at efterligne det naturlige dagslys, så det starter med en rødlig farvetemperatur om morgenen og skifter til høj lysstyrke og en mere hvid/blå farvetemperatur midt på dagen. Hen mod aftenen sænkes lysstyrken igen.  

Løsningen har givet både beboere og personale bedre og mere behageligt lys samtidig med at døgnrytmelyset sikrer, at beboerne i højst mulig grad opretholder en normal døgnrytme, selvom de opholder sig indendørs i kunstig belysning hele dagen.  

Anvendte produkter