Passage ved Aarhus UniversitetUniversitetsparken og Universitetsbyen i Aarhus er blevet forbundet med en ny tunnel. Den underjordiske passage under Nørrebrogade er ifølge rektor på Aarhus Universitet et vigtigt led i at skabe et fælles campusmiljø.

Tunnelens arkitektoniske udtryk er brugt til at skabe sammenhæng mellem de eksisterende gule murstensbygninger i Universitetsparken og den røde Universitetsby. Ved indgangen til passagen fra Universitetsparken er stenene gule. Længere inde i tunnelen blander de gule sten sig med de røde og når passagen åbner sig op i Universitetsbyen, er alle stenene røde.

Vanpee har i samarbejde med Hessellund El A/S leveret og programmeret et Helvar DALI lysstyringsanlæg til tunnelen.

Lyset styres af en Helvar DALI 910 router, som er programmeret til at følge solen. De 4 årstider er programmeret ind i Helvar routeren, som ved hjælp af GPS-koordinater beregner solens placering på himlen. Lysscenerne er sat alt efter hvordan solen bevæger sig. Fra solnedgang til solopgang er lyset i tunnelen sat til 2700K med 20% i lysstyrke hvorimod lyset midt på dagen er 6500K med 70% i lysstyrke. Resten af dagen følger lyset solens kurve og skifter farvetemperatur samt styrke.  

Anvendte produkter