Jyllinge Skole


 

Roskilde Kommune har fokus på bæredygtige initiativer og projekter. Som et led i kommunens klima- og energiplan bliver der på en række skoler og daginstitutioner installeret LED belysning til gavn for både klima og indeklima. Udskiftningen er en del af projektet Lighting Metropolis. 

Første projekt er Jyllinge Skole, som gennemføres i perioden 2020 til 2021. Den nye belysningsløsning forventes at skabe en energibesparelse på cirka 45.000 kWh om året.

Vanpee har leveret en fuld lysstyringsløsning til Jyllinge Skole, med Helvar DALI lysstyring samt trådløs lysstyring fra Casambi. Lyset på skolen styres af Helvar Digidim 910 routere, som er placeret centralt i el-tavlerne.

I klasseværelser og på gangarealer er der monteret PIR sensorer, som registrerer tilstedeværelse og fravær. Samtlige lysarmaturer er udskiftet til Tunable White armaturer, som gør det muligt at justere på lysstyrke og farvetemperatur. I flere klasselokaler er monteret Casambi armaturer fra Vanpee samt Casambi sensorer. 

I klasseværelserne betjenes lyset via Illustris paneler fra Helvar. Panelerne er specialfremstillet til projektet og indeholder forskellige scenarier som giver mulighed for at justere på lysstyrken og farvetemperaturen.

Løsningen på Jyllinge Skole sparer ikke blot energi, men forbedrer samtidig komfort og velvære for elever såvel som lærere.

Projektet er udført i samarbejde med: 

Installatør: AXELTOFT A/S
Armaturer: Glamox A/S 
Lysstyring og programmering: Vanpee A/S

Anvendte produkter