Gentofte Hospital


Gentofte Hospital er et specialhospital i Region Hovedstaden. Vanpee har leveret Helvar DALI lysstyring til mammografiafdelingen samt afdeling for hjertesygdomme på Gentofte Hospital – tidligere hjertemedicinsk afdeling.

Der er på Gentofte Hospital blevet installeret døgnrytmelys, som er lys der efterligner variationerne i det naturlige dagslys. Først og sidst på dagen har lyset en mere rødlig nuance hvorimod det har en mere blålig nuance midt på dagen. Forskning har vist, at det blålige lys øger den mentale aktivitet hos mennesker hvorimod det varme lys gør os afslappede. Døgnrytmelys kan styrke den naturlige søvn og helbredelse hos patienterne på hospitalet samt gøre medarbejdere mere oplagte og friske.

På mammografiafdelingen styres lyset af Helvar Digidim 905 og Helvar Digidim 910 routere. Der er installeret Helvar Digidim 311 PIR sensorer og Helvar Digidim 312 multisensorer til persondetektering og dagslysregulering. Afdelingen har fået en iPad løsning hvorfra personalet kan betjene farvet belysning i skannerrum samt kelvin skift i diverse områder.  

Gentofte Hospital set udefra vejen

Foto: Jesper Ludvigsen

    

Anvendte produkter