Skørping Ældrecenter


Ny belysning i fællesområde Skørping Ældrecenter

Foto: Michael Wulff A/S

Ny belysning på gangareal Skørping Ældrecenter

Skørping Ældrecenter er et plejehjem beliggende i Rebild Kommune. I 2018 fik ældrecentret opdateret deres belysning i fællesarealerne til en LED løsning med døgnrytmelys. Vanpee har leveret og programmeret et Helvar DALI lysstyringsanlæg til bl.a. gangarealer, køkken og opholdsstuer.

Lyset styres af Helvar Digidim 905 og Helvar Digidim 910 routere. Helvar PIR- samt multisensorer sørger for detektering af tilstedeværelse samt dagslysregulering. I flere områder kan lyset betjenes via et scenariepanel med 4 scener samt op/ned og sluk.

Lyset er programmeret til at efterligne det naturlige dagslys. Om morgenen har lyset derfor en rødlig farvetemperatur hvorimod det midt på dagen skifter til høj lysstyrke og en mere hvid/blålig farvetemperatur. Hen mod aftenen sænkes lysstyrken igen.  

Løsningen har givet både beboere og personale bedre og mere behageligt lys, samtidig med at døgnrytmelyset sikrer, at beboerne opretholder en normal døgnrytme, selvom de opholder sig indendørs i kunstig belysning hele dagen. 

Anvendte produkter