Center for Døvblindhed og Høretab


Foto: Højager Belysning A/S


Center for Døvblindhed og Høretab hører under Region Nordjylland. Centeret er opdelt i to forskellige tilbud – aktivitets- og botilbud samt undervisning og behandling.

Vanpee har i tæt samarbejde med Højager Belysning A/S leveret og programmeret lysstyring til Centeret på Kollegievej i Aalborg. Der er opsat Tunable White armaturer, som er indbygget i 60 x 60 systemlofter. Vanpee har leveret Helvar Digidim 905 og Digidim 910 routere, som automatisk sørger for at tænde og slukke lysanlægget samtidig med at det overvåger og regulerer lysets intensitet (lux).

Center for Døvblindhed og Høretab har med det nye lysstyringsanlæg fået døgnrytmelys. Det betyder, at armaturerne er forprogrammeret til at skifte farvetemperatur i løbet af dagen. Fra morgenstunden er lyset varmt med en farvetemperatur på 2500 Kelvin. Hen over dagen skifter lyset til et mere blåligt, køligt lys i ca. 6000 Kelvin, samtidig med at det stiger i intensitet. Sidst på dagen skifter lyset igen over i de varmere toner med en Kelvin grader på ca. 2700-3000 og lysintensiteten falder igen.