Bispebjerg Hospital, Intensiv afd.


Bispebjerg Hospital set udefra

Foto: Byggeriets Billedbank

Efterår på Bispebjerg Hospital

Foto: Louise Voss Bendixen


Bispebjerg Hospital er et af Region Hovedstadens 4 akuthospitaler. Hospitalet har 4.200 ansatte og betjener mere end 455.000 borgere. Intensivafdelingen på Bispebjerg Hospital tager sig af patienter, der har behov for tæt observation efter større ulykker, operationer eller ved kritisk sygdom.

Vanpee har leveret og programmeret Helvar DALI lysstyring på intensivafdelingen, hvor lyset styres af 4 stk. Helvar Digidim 910 routere. Routerne er placeret centralt i tekniktavlen og er forbundet via en Ethernet switch. Til detektering af tilstedeværelse er opsat Helvar Digidim 311 PIR sensorer og til dagslysstyring er monteret Helvar Digidim 312 multisensorer.

Der er programmeret forskellige scenarier bl.a. dag, nat, undersøgelse og akut, som kan styres via Helvar Digidim 135W paneler. Til betjening af lyset er opsat Helvar Digidim 444 mini inputmoduler samt Helvar Digidim 131W paneler med mulighed for tænd og sluk. Løsningen gør det nemt for personalet at tilpasse belysningen alt efter behov.     

Intensivafdelingen på Bispebjerg Hospital blev nomineret til Arbejdsmiljøprisen i 2019. Afdelingen blev nomineret, da de gennem en årrække har arbejdet på at forbedre miljøet, særligt om natten. Her spiller belysningen en stor rolle. Muligheden for at dæmpe lyset på patientstuer og gangarealer har givet personalet bedre mulighed for hvile, når arbejdspresset tillader det. Dette har medført, at de stress symptomer personalet førhen oplevede er blevet reduceret.

Anvendte produkter