Bispebjerg Hospital, Intensiv afd.


Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Foto: Byggeriets Billedbank


Bispebjerg Hospital er et af Region Hovedstadens 4 akuthospitaler. Hospitalet har 4.200 ansatte og betjener mere end 455.000 borgere. Intensivafdelingen på Bispebjerg Hospital tager sig af patienter, der har behov for tæt observation efter større ulykker, operationer eller ved kritisk sygdom.

Vanpee har leveret og programmeret Helvar DALI Digidim lysstyring på intensivafdelingen, hvor lyset styres af 4 stk. Digidim 910 routere. Routerne er placeret centralt i tekniktavlen og er forbundet via en Legrand switch til DIN-skinne. Der er opsat Digidim 311 PIR-sensorer til detektering af tilstedeværelse og til dagslysstyring er der monteret Digidim 312 multisensorer.

Der er opsat Digidim 135W paneler med mulighed for 4 scenarier samt mulighed for at justere lysstyrken op og ned og sluk alt. Der er programmeret forskellige scenarier, herunder dag, nat, undersøgelse og akut. Til betjening af lyset er der derudover afsat Digidim 444 mini inputmoduler bag fjedertryk og Digidim 131W paneler med mulighed for tænd og sluk. Løsningen gør det nemt for personalet at tilpasse belysningen alt efter behov.     

Intensivafdelingen på Bispebjerg Hospital blev nomineret til Arbejdsmiljøprisen i 2019. Baggrunden for nomineringen var, at afdelingen i en årerække har arbejdet på at forbedre miljøet – særligt om natten. Her spiller blandt andet belysningen en stor rolle. Muligheden for at dæmpe lyset på stuer, gange og computerskærme har nemlig givet personalet bedre mulighed for hvile, når arbejdspresset tillader det. Personalet på intensivafdelingen fortæller, at dette har medført at de stress-symptomer de førhen oplevede, er blevet færre efter disse ændringer er indført.