Nyt Aalborg Universitetshospital, NAU


Visualiseringer: LINK Arkitektur A/S


Region Nordjylland bygger et nyt universitetshospital i Aalborg på 170.000 kvadratmeter. Det forventes at det nye universitetshospital kan tages i brug omkring 2021.

Vanpee har leveret Helvar DALI Digidim lysstyring til det nye universitetshospital, herunder til bygning b04, b05, b06, b08, c04 og c05. I tavlerne er der placeret Helvar DALI 905 og 910 routere. Routerne er forbundet internt via en Legrand Ethernet switch, der er placeret på en DIN-skinne i tavlen. Dette gøres for at kunne lave funktioner som f.eks. sluk alt. Ethernet switchen forsynes fra en 9V strømforsyning fra Legrand som også er monteret i eltavlen. I sengebygning syd b08, er der i tavlerne desuden monteret en AD600 akustisk detektor fra Extronic.

I flere af bygningerne er der opsat Digidim 321 multisensorer for dagslysregulering og Digidim 341 hjørne PIR-sensorer til detektering af tilstedeværelse. Til betjening af lyset er der afsat Digidim 444 mini inputmoduler bag 1-polet afbrydere og bag afbrydere til ganglys. Der er flere steder monteret Digidim 100 drejepotentiometre, som gør det muligt at dæmpe belysningen.   

Lysstyringen på hospitalet integreres i BMS-anlægget, så samtlige installationer som bl.a. lys, ventilation, varme, brugsvand og rumstyring kan overvåges og styres fra én samlet brugerflade.