Verdens Vildeste Brobyggere 2021


Foto: Tomas Berthelsen

Den 18. september 2021 løb Verdens Vildeste Brobyggere 2021 af stablen. Projektet er et stort brancheinitiativ, der hylder Danmark som verdens førende brobyggernation, hvilket blev gjort til et brag af en folkefest i form af landets første brobygningskonkurrence. 

Verdens Vildeste Brobyggere 2021 var en hyldest til de folk, der er med til at bygger broerne; de erhvervsuddannede, de faglærte, ingeniørerne og arkitekterne. Projektet havde derudover særligt fokus på at inspirere flere unge til at søge ind på en erhvervsuddannelse - så der også i fremtidens Danmark kan blive bygget broer, tunneler og andre store infrastrukturprojekter.

Tre hold af landets bedste lærlinge og studerende dystede om at bygge 12-18 meter lange broer over kanalerne ved Engholmene i København til brobyggerkonkurrencen den 18. september 2021. Holdene havde på dagen til opgave at bygge en af de mest komplicerede konstruktioner, der findes, nemlig broen. Der blev dystet i tre forskellige brotyper - skråtagsbro, flydebro og sprængværk. Konkurrencen foregik på tid foran rullende kameraer samt et dommerpanel bestående af nogle af landets mest erfarne brobyggere.

Vanpee har været partner i Verdens Vildeste Brobyggere 2021 og har i den forbindelse leveret elmateriel og lysstyring samt udlånt Color Kinetics spots til brug i konkurrencen.

Foto: Tomas Berthelsen