Kuglegården


Foto: Christoffer Askman Photography

Foto: Copenhagers / Mattia Abeni


Copenhagen Light Festival har man hver februar måned siden 2018 kunne opleve lysinstallationer og lysoplevelser i Københavns indre by. Lysfestivalen viser byen på en ny måde i de stille og mørke vintermåneder og samler lyskunstnere og designere, studerende, organisationer og kommercielle entiteter.

Fra d. 5. til 27. februar 2021 har man på Copenhagen Light Festival kunne opleve lysværket 'Mangfoldighedens Porte' i Kuglegården på Holmen. Vanpee har i samarbejde med Louis Poulsen, Color Kinetics og Claus Dalsgaard udført lysværket, som er designet af lysdesigner Jakob Kvist.

Vanpee har leveret 24 ColorBlast IntelliHue Powercore gen4 LED-armaturer og to Vaya Flood RGB armaturer fra Color Kinetics, som lyser Kuglegårdens facader og porte op. Armaturerne bruger den gennembrydende IntelliHue teknologi fra Color Kinetics, som gør det muligt at skabe millioner af forskellige mættede farver og pasteller såvel som farvet og Tunable White (TW) lys. Med IntelliHue teknologien opnås en højere CRI – større end 90 CRI – hvilket sikrer hvidt og farvet lys af høj kvalitet. Tre Color Kinetics Data Enabler Pro leverer data og strøm til systemet.

LED-armaturerne vil projektere farvet lys op på bygningerne og opfordre besøgende til at gå på opdagelse og udforske Kuglegårdens helt særlige arkitektur og historik. 'Mangfoldighedens Portes' karakteristiske brug af farveovergange er en hyldest til de multifacetterede kultur- og handelsinstitutioner i området, samtidig med at det vil danne ramme om en rundvisning i farverne omkring bygningerne i Kuglegården.

   

  

   

   

Foto: Copenhagers / Mattia Abeni

Anvendte produkter