Bakkedraget


 

Fra maj 2018 til september 2021 blev 124 privatudlejede lejeboliger opført på Bakkedraget ved Tuborg Havn i Hellerup. De 14 opgange er fordelt i tre bygninger og varierer fra 3. til 6. sal. De eksklusive lejeboliger er centralt beliggende og har udsigt over Øresund og København.

Vanpee har leveret og programmeret lysstyringen til de 14 trappeopgange på Bakkedraget. I hver opgang er der i eltavlen monteret en Helvar Digidim 910 router og en akustisk detektor AD600 fra Extronic. Derudover er der i hver opgang installeret to akustiske mikrofoner, som lytter til højfrekvente (HF) og lavfrekvente (LF) lyde.

Lyset er programmeret i 4 forskellige indstillinger og lysstyrken på alle armaturer er justeret individuelt. Når man træder ind i opgangen, registrerer mikrofonen lyd og lyset fader op. Lyset følger en, mens man går op ad trapperne. Om aftenen er lyset indstillet til at stå tændt på lavt niveau, og tænder yderligere op, når man træder ind i opgangen.

Projektet har haft fokus på at skabe et behageligt lys i de 14 opgange, samtidig med at man undgår at lyset står unødigt tændt, når der ikke er nogen i opgangene.    

Projektet er udført i samarbejde med:

Bygherre: Danica Ejendomsselskab ApS
Leverandør af spots: X Light
Installatør: Gronell ApS
Lysdesigner: fortheloveoflight
Lysstyring og programmering: Vanpee A/S