Ladestation Knudshoved


Foto: Rasmus Hjortshøj


Tegnestuen Cobe åbnede i maj 2019 den første udgave af deres ladestation til elbiler. I slutningen af 2020 blev endnu en ladestation åbnet i Knudshoved, som er sidste stop inden Storebæltsbroen fra fynsk side. Ladestationen består af to separate træpavilloner med grønne, frodige tage.

Vanpee har leveret og programmeret Helvar DALI lysstyring til ladestationen i Knudshoved. Lyset styres af en Digidim 910 router og der er opsat Digidim 322 high bay PIR-sensorer. Lyset er opdelt i fire zoner, som er programmeret på flg. måde:

  • Zone 1 styrer grundbelysning samt omkringliggende belysning. Zonen er altid tændt når det er mørkt med svag belysning på 20% af maksimal styrke. Når der kommer en bil, uanset vejbane, skal belysningsarmaturerne justere lysstyrken op til ca. 80% af maksimal styrke.

  • Zone 2 styrer loftlamper omkring venstre kørebane. Zonen er slukket indtil der kommer en bil. Når der kommer en bil i venstre kørebane skal både zone 2 og 3 justere lysstyrken op til ca. 90% af maksimal styrke og derefter skal zone 4 tænde med en forsinkelse på ca. 3 sekunder.

  • Zone 3 styrer loftlamper omkring højre kørebane. Zonen er slukket indtil der kommer en bil. Når der kommer en bil i højre kørebane skal både zone 2 og 3 justere lysstyrken op til ca. 90% af maksimal styrke og derefter skal zone 4 tænde med en forsinkelse på ca. 3 sekunder.

  • Zone 4 styrer zonen omkring center øen. Når der kommer en bil i højre eller venstre kørebane skal zone 4 justere lysstyrken op til ca. 90% af maksimal styrke efter ca. 3 sekunder.