Facadebelysning


Facadebelysning af bygninger i Kuglegården på Holmen


Foto: Copenhagers / Mattia Abeni


Facadebelysning er med til at fremhæve arkitektur og skabe stemning. Vanpee forhandler LED belysningssystemer i høj kvalitet fra bl.a. Color Kinetics, som giver belysningsprofessionelle mulighed for at opnå deres unikke visioner.

Den rette facadebelysning skaber opmærksomhed

Med facadebelysning kan man puste nyt liv i bygninger – såvel historiske som moderne. Arkitektur og belysning går hånd i hånd, og med den rette belysning af bygninger, facader og kunst m.m. kan man fremhæve form og æstetik, og få bygninger til at fremstå mere elegante og storslåede.

Vanpee forhandler et udvalg af dynamiske LED armaturer i TW/RGB samt DMX styring, som kan belyse facader, skabe opmærksomhed og tiltrække besøgende.

Når facader skal belyses, er der en række parametre der skal tages hensyn til. Herunder farvetemperatur, skygger, muligheden for farveskift, placering af armaturer og meget mere.

      

Facadebelysning af bygninger i Kuglegården

Foto: Christoffer Askman Photography

Facadebelysning af væg

Foto: Redshift Photography

Facadebelysning af teater

Foto: Tom Cronin

Facadebelysning af offentlig bygning

Foto: Atelier Altenkirch


Robuste LED armaturer til udendørs brug

LED armaturerne fra Color Kinetics er robuste. De er derfor særlig velegnede til udendørs brug, da de kan modstå selv de hårdeste miljøer. Armaturerne leverer overlegent lysudbytte, lang levetid, pålidelig betjening, enkel idriftsættelse samt sikker fjernovervågning og -styring.

Den banebrydende IntelliHue teknologi fra Color Kinetics gør det muligt at indstille millioner af farver og nuancer af hvidt lys med stor præcision. Derfor er teknologien særlig velegnet til facadebelysning, da der opnås et højt niveau af kontrol og fleksibilitet når der skal vælges farvepunkter, særligt nuancer af hvidt lys. Med IntelliHue armaturer kan farvetemperaturen indstilles fra de varme rødlige nuancer i 2000-2500 Kelvin til de kolde blålige nuancer i 7000-10000 Kelvin.

Armaturerne er samtidig energibesparende, da LED bruger langt mindre energi end traditionelle lyskilder. 

DMX lysstyring til facadebelysning

Den digitale multiplex-protokol (DMX) er bl.a. udviklet til styring af intelligent belysningsudstyr og kan med fordel bruges til at styre facadebelysning og TW/RGB armaturer. DMX protokollen er særlig velegnet til moderne LED teknologi samt til at lave specielle lyseffekter, da den leverer uovertruffen farvegengivelse.  

Det er let at programmere lyset og oprette dynamiske lysscenarier, som skaber en genkendelig visuel identitet og er tilpasset forskellige begivenheder og events.

Fordele ved DMX lysstyring

Symbol for programmering

Nem programmering

Det er nemt at programmere lysshows og scenarier i et DMX system. Via en computer kan man let styre lysets intensitet, farve, vinkel og lysmønster for at skabe imponerende effekter.

Symbol for brugervenlighed

Brugervenlighed

DMX systemet kommunikerer via digitale signaler og det er nemt at styre et stort antal lysarmaturer ved hjælp af en computer.

Symbol for integration

Nem integration

Det er let at integrere DMX systemet i et allerede eksisterende belysningssystem. Ved brug af en gateway kan lyset eksempelvis styres via Casambi app’en.

Symbol for energieffektivitet

Energieffektivitet

DMX controllere bruger lavspænding og er derfor en særdeles energieffektiv løsning, særligt i kombination med energibesparende LED armaturer.  

   

Udlejningsudstyr

Vanpee tilbyder udlejning af DMX udstyr og LED armaturer til events, kulturbegivenheder, sportsarrangementer og lignende, så du kan oplyse facader, bygninger og monumenter m.m. og lave flotte lyseffekter. I forbindelse med udlejning kan vi også tilbyde at programmere anlægget op efter ønske.

    
   

Referencer

Vanpee har et udvalg af referencer fra forskellige projekter, hvor vi har leveret DMX styring og LED facadebelysning.

Facadebelysning af bygninger i Kuglegården
Facadebelysning med grønt lys i JYSK arena
Facadebelysning af Sankt Markus Kirke

Kuglegården

På Copenhagen Light Festival 2021 kunne man opleve lysværket ’Mangfoldighedens Porte’ i Kuglegården på Holmen i København. Som en del af lysværket blev Kuglegårdens facader og porte lyst op af 26 LED armaturer fra Color Kinetics. Armaturerne projekterede farvet lys op på bygningerne, så besøgende blev opfordret til at gå på opdagelse og udforske Kuglegårdens helt særlige arkitektur og historik.

JYSK arena

JYSK arena fik i 2020 ny LED facadebelysning fra Color Kinetics, som gør det muligt at synliggøre hvem der spiller i hallen, samt skabe stemning i loungen efter kampe og ved arrangementer som konferencer og koncerter. Lyset i arenaen kan styres fra en iPlayer 3, som er en kompakt og kraftfuld controller, der gør det muligt at konfigurere og styre lysshows og scenarier i DMX installationer.

Sankt Markus Kirke

Til Kulturnatten 2021 kunne man i Sankt Markus Kirke på Frederiksberg opleve lys- og lydinstallationen ’Sjælenes Vanding’ af lysdesigner Iben Winther Orton / Lightscapes. Installationen fremhævede kirkens facade og indgangsparti samt kirkens kuppel ved hjælp af 14 LED armaturer fra Color Kinetics. Ved hjælp af en Casambi DMX gateway kunne armaturerne styres fra en telefon via Casambi app’en.

   

    

Mere information om facadebelysning