Søfartsstyrelsen i KorsørSøfartsstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet og arbejder for sikkerhed og vækst i den maritime sektor. Størstedelen af styrelsens 300 medarbejdere holder til i Korsør, mens de øvrige medarbejdere er fordelt i resten af landet samt i Grønland og på inspektionsskibet Poul Løwenørn.

Vanpee har leveret LED belysning og intelligent lysstyring til Søfartsstyrelsens administrationsbygning i Korsør. Da der var tale om en renoveringsopgave med begrænsede muligheder for udvidelse af den eksisterende installation, faldt valget hurtigt på en trådløs Casambi løsning. Udover at være et oplagt valg til renoveringsopgaver, har den trådløse løsning holdt installationsomkostningerne på et minimum, da det ikke har været nødvendigt at trække nye kabler.

Der er opsat nye LED armaturer med Helvar Freedom LED drivere, som gør det muligt at styre belysningen trådløst med Casambi. I loftet er monteret PIR sensorer, der er tilsluttet direkte på LED driverne. Sensorerne kombinerer en PIR til detektering af tilstedeværelse samt en lyssensor, som registrerer niveauet af dagslysindfald. Til overstyring af lyset er valgt trådløse EnOcean tryk.

Den nye belysningsløsning i Søfartsstyrelsens administrationsbygning overholder de nye krav ift. EN 12464-1:2021 og Bygningsreglementet. Herunder gældende regler i forhold til mængden af lux, blændingstal og ikke mindst zoneopdeling af lys og PIR detektering ift. indfald af dagslys.

Projektet er udført i samarbejde med:
Bygherre: Søfartsstyrelsen
Installatør: Multi Electric ApS
Lysstyring: Vanpee A/S

   

Anvendte produkter