×
×

Kundelogin

Husk mig
Glemt dit kodeord?
Ny kunde?

19. november 2020

Lad din Helvar styring vise dig CO2 niveauet

I vores nyindrettede lokaler i Brøndby har vi sammen med vores Helvar styring installeret et armatur, som kan vise, om CO2 niveauet er for højt.


Mennesket udånder hver dag kuldioxid (CO2) svarende til 900 g pr. dag, og ved at forbruge ilt og afgive kuldioxid gennem ånde og sved kan vi ikke undgå, at det også optræder i indeklimaet. For høj koncentration af CO2 kan medføre ubehag i form af hovedpine, træthed og koncentrationsbesvær. Måling af koncentrationen af CO2 skal derfor give en indikation af, om personbelastningen i lokalet er passende i forhold til rummets ventilation. Overskrides grænseværdierne, er det derfor vigtigt at forbedre luften i lokalet. Dette kan gøres ved at have en tilstrækkelig mekanisk ventilation i bygningen, men hvis der ikke er installeret en sådan, er det nødvendigt med hyppige, kortvarige og kraftige udluftninger om vinteren, mens man om sommeren kan sætte vinduerne på klem.

Som i så mange andre kontorlokaler i Danmark, har Vanpee endnu ikke fået installeret et effektivt ventilationssystem, hvilket kunne medføre dårligt indeklima med for få udluftninger i løbet af en arbejdsdag. I stedet har vi via vores Helvar Digidim styring installeret en CO2 sensor, som sammen med et RGB armatur indikerer CO2 niveuet på vores kontor. Nu kan vi via farverne grøn, gul og rød se, hvornår det er nødvendigt at lufte ud. Denne løsning kan på en simpel måde arbejde sammen med vores velkendte routersystem fra Helvar.

Nedenfor ses de tre situationer, hvor grøn indikerer et lavt CO2 niveau, orange et forhøjet niveau og rød, at det er tid til at lufte ud, da koncentrationen af CO2 er for høj.

16. november 2020

Helvar systemintegration


Lysstyring bliver i stigende grad et vigtigt element i byggerier og renoveringer. Bygningsteknologier er i dag blevet så intelligente, at de målrettet kan styre tekniske installationer i forhold til den konkrete bygning f.eks. efter antallet af brugere og deres adfærd. Dette er med til at forbedre energieffektiviteten og øge komforten.  

Digidim fra Helvar er et fleksibelt og programmerbart DALI-lysstyringssystem, som giver store muligheder for at skræddersy intelligent lysstyring til en lang række områder lige fra skoler til åbne kontorer. Helvars lysstyringssystemer kan integreres med en lang række andre systemer gennem åbne API’er.

API er en forkortelse for Application Programming Interface og betegner en funktion inden for software, som muliggør, at flere programmer arbejder sammen. Åbne, sikre API’er giver mulighed for at integrere lysstyringssystemer fra Helvar med andre IT- og bygningsstyringssystemer, så disse systemer kan administrere belysningsplaner og -hændelser.   

Integration med AV-systemer

Opret smarte scener ud over belysning ved at inkorporere andre systemer såsom AV og persienner på f.eks. skoler, hoteller, kontorer og krydstogtskibe.

Integration med BMS og digitale tjenester

BMS står for Building Management System og er en betegnelse for det samlede CTS- og IBI-anlæg. BMS-systemer gør det muligt at overvåge en bygnings energiforbrug, temperatur mv. via en skærm. Systemet kan bruges som et samlet betjeningssystem for samtlige installationer i bygningen, herunder bl.a. lys, varme, vand, ventilation, køling, solafskærmning og mørklægning. 

Integration med bookingsystemer

På eksempelvis kontorer, hospitaler og krydstogtsskibe kan lysstyringen integreres med bookingsystemerne. Sensorerne i Helvar-systemet indsamler data såsom tilstedeværelse og fravær, så man kan se hvilke lokaler og rum der bliver brugt og hvilke der er ledige.    

Integration med underholdningssystemer

Lysstyringssystemet kan integreres med underholdningssystemet i f.eks. sportshaller og koncertsteder, så det hele kan styres fra ét og samme sted.

© Vanpee A/S