×
×

Kundelogin

Husk mig
Glemt dit kodeord?
Ny kunde?

Extronic® Akustisk Detektor

21. oktober 2019

– sidste lyd lukker og slukker

•    Registrerer både hørbare og ikke hørbare lydbølger
•    Ingen skjulte eller "døde" vinkler
•    Så længe der er lyd, er der lys
•    Én enkelt mikrofon dækker 3 etager
•    Kort tilbagebetalingstid (typisk 1-3 år)

Den akustiske detektors funktion

Ved at lytte og analysere to adskilte lydfrekvenser opnås en ”tilstedeværelsesdetektering” egnet til styring af belysning i fx. trappeopgange. Det ene frekvensområde, lave frekvenser (LF), er for mennesker ikke-hørbare infralyde, som opbygges når døre åbnes og lukkes. Den lavfrekvente LF-lyd initierer tænding af lyset. Dette sker allerede inden døren er blevet åbnet. Med andre ord, man mærker ikke, at det har været slukket, når man kommer ind i lokalet, da det er tændt, allerede når selve døren er åbnet 2-3 cm.

Den akustiske detektor kan "lytte om hjørner" og i rum med afskærmet indretning. Dette gør det til en optimal løsning i trappeopgange, omklædningsrum med skabe og gange, bad, vinklede korridorer, garager, offentlige toiletter, lagerlokaler osv.

Akustisk detektering gør det muligt, at styre lys og ventilator i lokaler hvor det førhen ikke har været teknisk muligt eller økonomisk forsvarligt at styre med persondetektering. 

Store energibesparelser og reduktion af drifttid

Målinger udført i en normal trappegang i fleretagers ejendomme, viser at drifttiden er reduceret fra 24 timer til 2-3 timer per døgn. Det er altså en energibesparelse på op til omkring 80%. Når drifttiden reduceres, vil der gå længere tid mellem lyskilderne skal udskiftes og man sparer samtidig energi. 

Du kan læse mere om akustisk detektering og hvordan man kan kombinere PIR-detektering og akustisk detektering i vores håndbog om persondetektering


Se video om hvordan akustisk lysstyring virker

© Vanpee A/S