Løsninger med døgnrytmelys


1. december 2021

Kontor med døgnrytmelys
Armaturer med Tunable White og døgnrytmelys
Lys i kontormiljø

 

I flere tusind år har vi som mennesker udviklet os med solen som den primære lyskilde. I de senere år har vi dog tilpasset os til at bruge størstedelen af vores tid indendørs. Denne livsstilsændring betyder, at vi typisk bruger mindre tid i naturligt lys, hvilket har stor indflydelse på vores døgnrytme.

Det naturlige dagslys skifter farve og styrke i løbet af dagen, uden vi egentlig registrerer det. Midt på dagen har lyset en mere blålig nuance, mens det først og sidst på dagen har en mere rødlig nuance. Dette skift er med til at påvirke menneskers døgnrytme og produktionen af melatonin og kortisol. Det rette lys, på de rigtige tidspunkter af dagen, påvirker derfor alt fra koncentrationsevne, produktivitet, humør, søvn, velvære og aktivitetsniveau.

I vores brochure kan du læse mere om døgnrytmelys, som er lys der efterligner de naturlige variationer i dagslyset og skifter farvetemperatur og styrke i løbet af dagen. Du kan bl.a. læse om de mange fordele og anvendelsesområder. Download brochuren herunder eller se den her.  

 

Under referencer kan du se et udpluk af de projekter med døgnrytmelys, som Vanpee har været involveret i. Vil du vide mere om døgnrytmelys? Læs mere her.