Lyset er med til at forbedre gæsternes oplevelse på hoteller og restauranter


9. juni 2021

Gæst tjekker ind i reception på hotel

Foto: Comwell Hotels

Restaurant på hotel

Foto: Nobis Hotel Copenhagen

Hotel- og restaurationsbranchen er i konstant udvikling, hvilket stiller store krav til nytænkning af koncepter, der kan give gæster gode oplevelser. Med intelligent lysstyring kan man skabe den rette stemning for at styrke den fulde oplevelse ved hotel- og restaurantbesøg.

Den rigtige belysning kan skabe en varm og indbydende atmosfære mens det forkerte lys nemt kan distrahere fra et flot indrettet rum. Stemningen på hoteller og i restauranter er vigtig for at kunne tiltrække gæster og facilitere arrangementer såsom konferencer, bryllupper og konfirmationer af høj kvalitet.

Oplevelsen i fokus

Bartender skænker øl i en hotelbar

Foto: Steigenberger Alsik Hotel & Spa

Receptionsområde på hotel

Lyset på hoteller og restauranter skal installeres med gæsterne i centrum. Hele oplevelsen starter allerede, når man ankommer. Hvis man ankommer sent om aftenen på et hotel, skal belysningen være varm og indbydende og hjælpe til at føle sig afslappet. Hvis man i modsætning ankommer om morgenen, skal der enten være masser af dagslys eller klar hvid belysning, der gør gæsterne energiske og vågne. 

På hotelværelser kan et enkelt kontrolpanel bruges til at vælge ønskede lysscenarier og evnen til at styre belysningen til den ønskede atmosfære kan hjælpe gæsterne med at slappe af om aftenen i et afslappende miljø.

Det er vigtigt at udnytte lyset bedst muligt i hvert rum og i en restaurant kræver det forskellig belysning på forskellige tidspunkter af dagen. I løbet af dagen, hvor ændringer i naturligt lys er mere synlige, gør forskellige scener det nemt at tilpasse og opretholde det rigtige lysniveau.

Den rigtige belysning øger sundhed og velvære

Lamper med forskellige Kelvin grader fra 1000K til 10000K


Ved hjælp af lysstyring er det nemt at skræddersy belysningen til de forskellige behov. Tidspunkt, varighed og kvaliteten af lyseksponering har en væsentlig indflydelse på vores sundhed og velvære. Lys regulerer vores døgnrytme og gennem lysstyring kan forskellige profiler indstilles, så brugerne kan vælge de mest passende lysforhold alt afhængig af årstid og sæson. Med døgnrytmelys kan farvetemperatur og intensitet ændres alt efter tidspunkt på dagen, hvilket hjælper med at afspejle den naturlige døgnrytme. Evnen til at ændre farvetemperatur og intensitet kan hjælpe med at simulere solopgang for at hjælpe gæster på hoteller med at vågne op naturligt, og brugen af blåligt hvidt lys kan hjælpe gæster til hurtigere at overvinde jetlag.