Armatur med indbygget Casambi


21. oktober 2020

Trådløs lysstyring via Bluetooth


Vanpee har udviklet et armatur med indbygget Casambi. Denne løsning er baseret på Bluetooth Low Energy, og lyset kan programmeres direkte fra en smartphone eller tablet.

Casambi er en fleksibel, omkostningseffektiv og energibesparende løsning. Systemet er helt trådløst, og der er ingen behov for kabler mellem armaturerne, hvilket giver en nem og tidsbesparende installation. Når armaturerne er installeret, skal de blot tilsluttes 230V, og så fungerer det.

Vores Casambi armaturer fås både med og uden indbygget sensor, og disse kan nemt kombineres. I f.eks. et klasseværelse med behov for 6 armaturer, kan to af dem være med indbygget sensor, som placeres i hvert sit hjørne. De resterende armaturer kan være uden sensor, og alligevel vil denne løsning sikre, at hele lokalet er afdækket.

Løsningen med Casambi armaturer giver stort set uendelige muligheder for valg af tilbehør, såsom Casambi lyskilder, relæer, lysdæmpere, sensorer, tryk og paneler. Der er endvidere mulighed for at trække data på armaturerne, som bl.a. forbrug, driftstimer og fejlmeddelelser. Ved at tilslutte en Casambi DCS gateway og montere en DALI-router vil man kunne aflæse data fra armaturerne, idet gateway’en trækkes ind i Casambi netværket, og DALI-routeren vil kunne kommunikere med armaturerne. Med denne løsning kan man desuden styre scenarier, som var det fortrådede armaturer.

Casambi app

Med Casambi app’en kan man programmere, tilpasse og styre lyset, og mulighederne er mange:

  • Styre ét eller flere armaturer direkte fra en smartphone eller tablet
  • Oprette tidsstyring, så lyset tænder og slukker på udvalgte tidspunkter
  • Scenariestyring
  • Opsætte døgnrytme, så lyset skifter i faste rytmer hen over døgnet
  • Gruppere belysningen i ét bestemt område, så al lyset styres samtidig
  • Dæmpe lyset

For at bruge app’en kræver det en mobilenhed som understøtter Bluetooth. For at konfigurere trådløse afbrydere, skal den mobile enhed desuden være udstyret med NFC.

Casambi app’en kan downloades til iOS og Android i Apple App Store eller Google Play Store.

 

Find hele udvalget af armaturer i vores brochure.