Armatur med Helvars ActiveAhead


20. oktober 2020

Intelligent belysning, der lærer hvor og hvornår det skal tændes


Vanpee har udviklet et armatur udstyret med Helvars nyeste teknologi ActiveAhead, som er baseret på ”Predictive Occupancy” eller som vi siger på dansk: Forudseende detektering.

Det unikke ved ActiveAhead er nemlig, at det er et selvlæringssystem. Systemet bruger sensordata og kunstig intelligens (AI) til at genkende og huske brugernes behov. Sensorerne i ActiveAhead systemet kommunikerer trådløst med omgivende sensorer i netværket og fuld dækning er derfor garanteret.  

ActiveAhead armaturerne lærer, hvordan folk bevæger sig og vil derfor tænde, inden man træder ind i lokalet, og der vil derfor kun være lys, hvor og når det er nødvendigt. I f.eks. gangarealer vil lyset tænde, inden man går ind i området og hurtigt dæmpe ned efter rummet forlades for derefter at slukke helt.

Systemet er helt trådløst, og der er derfor ingen behov for kabler mellem armaturerne. Når armaturerne er installeret skal de blot tilsluttes 230V og så fungerer det. Sensorerne begynder herefter at dele data og lære folks bevægelsesmønstre. Hvis der f.eks. tilføjes ekstra armaturer, vil systemet automatisk tilpasse sig ændringen. Der er altså ingen behov for avanceret og tidskrævende programmering og planlægning. 

Løsningen sparer en masse energi, da lyset udelukkende tændes på fuld styrke i de områder, hvor folk bevæger sig.

Vores ActiveAhead armaturer fås både med og uden indbygget sensor. Hvis man ønsker ”Predictive Occupancy” er det nødvendigt, at alle armaturerne i anlægget er med indbygget sensor. Det kan f.eks. være i gangarealer, P-kældre, depotrum og på biblioteker.

På toiletter, i kopirum eller andre små rum uden vinduer og dagslys, hvor lyset bare skal tænde, når der er tilstedeværelse, kan der installeres flere armaturer – én med sensor og resten uden. Lyset vil her tænde automatisk, når man træder ind i lokalet og slukke igen, når der ikke er nogen i rummet. 

ActiveAhead app

Det er muligt at justere lyset med den tilknyttede app til ActiveAhead. I app’en kan man konfigurere og styre parametre, grupper og armaturer med mere.

For at bruge app’en kræver det en mobilenhed som understøtter Bluetooth. For at konfigurere trådløse afbrydere, skal den mobile enhed desuden være udstyret med NFC.

ActiveAhead™ app’en kan downloades til iOS og Android i Apple App Store eller Google Play Store.

 

Find hele udvalget af armaturer i vores brochure.