ActiveAhead - Intelligent trådløs lysstyring


27. august 2020

ActiveAhead fra Helvar er en intelligent og skalerbar løsning til trådløs lysstyring. Det er den perfekte løsning til kontorer, lagerbygninger, trappeopgange, parkeringshuse og renoveringsprojekter. 

ActiveAhead bruger Bluetooth til at danne trådløst netværk mellem lysarmaturerne. Systemet bruger sensordata og kunstig intelligens (AI), til at genkende og huske brugernes behov. Lysarmaturerne indsamler data fra deres egne sensorer såvel som fra andre armaturer i nærheden. Med ActiveAhead styres lyset altså på baggrund af brugernes adfærd og præferencer. Hvis der sker ændringer over tid i brugen af rum og lokaler, vil systemet tilpasse sig disse.


Energieffektive bygninger

Sammenlignet med et almindeligt LED-armatur, tager ActiveAhead komfort til et helt nyt niveau, samtidig med at det giver betydelige energibesparelser.

Ud over at øge lysstyrken på en forudsigelig måde, dæmper noderne belysningen på en smart måde afhængig af aktiviteten i lokalet og hjælper således til at reducere energiforbruget.

Efter måling af energiforbruget i et parkeringshus:

85 % energibesparelse sammenlignet med tidsbaseret fluorescerende belysning.

70 % energibesparelse sammenlignet med tidsbaseret LED-belysning.

…og super effektiv installation

Installation og konfiguration af 7500 m² ActiveAhead-armaturer:

0 timers nedetid for parkeringshuset

1 times konfigurationstid

Lysarmaturer udstyret med ActiveAhead er nemme at installere. ActiveAhead er klar til brug direkte ud af kassen og der er ingen behov for ledninger, programmering eller konfiguration. Opsætning er derfor hurtigt og effektivt med minimal nedetid under renovering.

ActiveAheads kontinuerlige indlæring betyder, at systemet justerer belysningen automatisk, uden behov for manuel omkonfiguration.

ActiveAhead – Vælg din opsætning

Det er nemt at vælge den rigtige opsætning til dit projekt. Ud fra rummet og armaturtypen vælger du noden og den tilhørende LED-driver. Herefter vælges en sensor og en holder til denne. Til mødelokaler og lignende kan du tilføje et trådløst kontrolpanel. Hvis det er nødvendigt kan du finjustere konfigurationen ved hjælp af ActiveAhead app’en.

  1. Vælg din node
  2. Vælg din driver
  3. Vælg din sensor

Trådløs styring fra din smartphone


Med Helvars ActiveAhead™ App kan du konfigurere og styre parametre, grupperinger, armaturer med mere. App’en kan downloades til mobile enheder med iOS 12.0 samt Android 8.0 og opefter. Download ActiveAhead ™ app’en i Google Play Store eller Apple App Store.

Hvis du ønsker at indstille lyset ved dit skrivebord, så det bliver tilpasset dine behov, kan du gøre dette med Helvars ActiveTune ™ app. Her kan du gemme dine foretrukne lysarmaturer og lysindstillinger, for at få hurtigere adgang til disse. Ligesom ActiveAhead ™ app’en kan Helvar ActiveTune ™ downloades i Google Play Store eller Apple App Store.    


Klik her for at se Helvars video om ActiveAhead.